sâmbătă, 6 octombrie 2012

Aforismele înțelepciunii - Ramakrishna

EDITURA LUX SUBLIMA
ARTICOLE YOGA MAGAZIN
www.luxsublima.ro

În ce constă forța unui discipol? În lacrimile sale. Mama nu rezistă dorinței pruncului care plânge. La fel acordă și Dumnezeu grația supremă celui care plânge de dorul Lui.

Rugați-vă lui Dumnezeu așa cum vă place. Puteți fi siguri că El va ști întotdeauna, căci El aude și pasul unei furnici.

Sunt oameni care varsă râuri de lacrimi pentru pasiuni trecătoare, avere, faimă sau plăcere. Dar cine varsă măcar o singură lacrimă pentru că nu L-a cunoscut încă pe Dumnezeu?

Vântul grației divine suflă neîncetat, însă marinarii leneși, furați de oceanul vieții, nu știu să profite de el. Doar corăbierii puternici și energici, care își cunosc ținta, țin toate pânzele sus, deschise și purtați de briza binefăcătoare ajung la destinație.

Pașii celui care și-a găsit refugiul în Dumnezeu nu vor apuca niciodată într-o direcție greșită.

Este stupid să te crezi foarte inteligent. Cioara este și ea inteligentă în felul ei și, convinsă de asta, nu se lasă niciodată prinsă pe picior greșit, evită orice pericol și dovedește o uimitoare pricepere în a-și procura hrana; cu toate acestea, nu realizează că faptul de a se hrăni cu gunoaie este de plâns. Pentru a deveni mare, trebuie să fii mai întâi umil. Pomul încărcat de fructe se înclină până jos.
 
Cremenea poate sta în apă timp de secole și totuși nu-și pierde niciodată proprietățile. Scoateți-o din apă, loviți-o cu un amnar și o mică scânteie va apărea instantaneu. În același mod, omul cu adevărat credincios nu-și pierde niciodată credința și iubirea, chiar dacă trăiește în mijlocul lumii. El este susținut de dragostea pentru Dumnezeu și Îi simte prezența divină de îndată ce rostește numele Său sfânt.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu