sâmbătă, 6 octombrie 2012

Aproape totul despre continența amoroasă (2)

EDITURA LUX SUBLIMA
REVISTA YOGA MAGAZIN NR.1 - număr special tematic
fragment din articolul CUM DEVII CAPABIL SĂ DESCIFREZI LIMBAJELE TAINICE ALE IUBIRII (Te recunoști? Îl recunoști pe celălalt?) - de Teofana Dragomir
www.luxsublima.ro

1. Cuvintele
Spune-mi ce mult mă iubești!
A exprima dragostea verbal, prin încurajări, cuvinte de admirație, de susținere, prin alinturi și cuvinte infinit nuanțate, care spun în fel și chip TE IUBESC. Cei caracterizați de acest limbaj nu obosesc să-și manifeste sentimentele prin declarații și vorbe dulci. Ei umplu căsuțele de e-mail cu mesaje și înroșesc firul telefonului. Preludiul ideal, în viziunea lor, sunt poeziile șoptite la ureche, compoziții proprii sau citate din autori celebri. Pentru ei e important atât să spună, cât și să audă TE IUBESC, în cât mai multe și variate feluri.

2. Atingerea fizică
Vreau să-mi intri sub piele!
A exprima dragostea mai ales prin mângîiere, sărut, act amoros. Sunt cei care doresc să fie cât mai mult în contact fizic cu ființa iubită. Nu scapă nicio ocazie să o țină de mână, să o dezmierde, să facă dragoste cu ea, să doarmă lipindu-se de ea. Pentru toți cei care iubesc, apropierea și atingerea fizică sunt importante. Pentru unii însă este mai mult decât important. E felul lor de a spune TE IUBESC și de a aprecia cât sunt de iubiți.

3. Timpul acordat
Mai stai o oră, două, trei!
A exprima dragostea chiar prin numărul de ore petrecute împreună. Aceștia acordă cât mai mult timp posibil ființei iubite și pot resimți chiar dureros momentele în care se află departe de ea. Evaluează, de asemenea, cât sunt iubiți în funcție de cât timp le este acordat și apreciază orice efort făcut în acest sens.

4. Cadourile
Ți-as da luna de pe cer!
A exprima dragostea prin daruri oferite ființei iubite. Sunt cei care nu vin niciodată cu mâna goală la o întâlnire. Ei cred că merită să ofere totul celuilalt și se emoționează pentru ceea ce primesc de la jumătatea lor, indiferent de valoarea obiectului.

5. Serviciile
Sunt fericit să te ajut!
A exprima dragostea prin acțiuni pe care le fac de dragul ființei iubite. Sunt cei care nu precupețesc niciun efort să o ajute și preiau, de exemplu, din obligațiile sale neplăcute sau obositoare. Pentru ei nimic nu e prea greu, fiindcă găsesc resurse în chiar dragostea lor. Tot ei sunt cei care apreciază cel mai mult când ființa iubită le face un serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu