vineri, 22 februarie 2013

Altai Himalaya și misterele lor

EDITURA LUX SUBLIMA
NICHOLAS ROERICH - ALTAI HIMALAYA ȘI MISTERELE LOR. JURNAL DE CĂLĂTORIE
www.luxsublima.ro


Nicholas Roerich. Un Da Vinci al secolului XX. Artist prolific și inclasabil, filozof mistic, pedagog, scriitor, arheolog, explorator. O conștiință înaltă și un om de acțiune. A inițiat primul act internațional pentru protejarea patrimoniului cultural. A fost nominalizat la premiul Nobel pentru pace.
I s-a dus vestea ca mesager al Shambalei și bodhisattva de cel mai înalt rang. A fost considerat una dintre luminile absolute ale timpului său. Acesta este Nicholas Roerich.
Scrisă de-a dreptul pe şeaua calului, Altai - Himalaya este istoria fascinantă a unei expediţii de pionierat. Un triumf pentru studiile despre Orient. Relatarea palpitantă a investigaţiilor arheologice şi etnografice din zone asiatice care nu mai fuseseră explorate. Nicholas Roerich a marcat primul pe hartă zeci de vârfuri muntoase şi trecători din Himalaya. A străbătut drumuri interzise şi drumuri neumblate de europeni. A fost primit ca un ambasador al bunăvoinţei şi a adunat credinţe, legende, comori ale spiritualităţii orientale.
Dar paginile acestea sunt mai mult decât un jurnal de călătorie. Sunt mărturia întâlnirii cu o lume plină de mister şi o poveste de dragoste cu sufletul acestei lumi. Intensitatea la care a fost scrisă şi frumuseţea mistică a acestei cărţi ne cheamă într-un spaţiu lăuntric, acolo unde toate călătoriile se unesc intr-una singură. Cea a inimii către lumină. Vii?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu