vineri, 22 martie 2013

Îmbracă-te de fiecare dată în sublima lumină divină

Această tehnică yoghină simplă ne permite să medităm profund asupra splendorilor toamnei şi, pornind de la conştientizarea diversităţii spectrului coloristic, să percepem realitatea curentului subtil alb-strălucitor, care ne dă ocazia să intrăm într-o inefabilă stare de armonie şi pace cu acest anotimp roditor şi savuros.

1. Ne aşezăm cât mai confortabil într-o postură yoghină de meditaţie sau pe scaun, urmărind să menţinem spatele drept. Ne interiorizăm, păstrăm  ochii închişi.

2. Ne gândim la o culoare anume, care ne place foarte mult şi pe care o putem evoca lesne. De  exemplu  ne vizualizăm traversând un spaţiu inundat de un  minunat galben-auriu, cu reflexe strălucitoare. Ne acordăm răgazul interior de a ne scălda, din creştet până în tălpi, în culoarea luminoasă pe care am ales-o.

3. Remarcăm acum  numeroasele nuanţe care o alcătuiesc: tonuri de roşu, oranj, roşu-arămiu şi galben intens. Contemplăm diversitatea şi bogăţia de nuanţe care compun culoarea de la care am pornit.

4. Luăm apoi fiecare nuanţă în parte şi o facem să se amplifice şi să ne învăluie fiinţa, într-un vortex de energie subtilă specific, simţind  bogăţia magică de stări pe care le trezeşte în noi.

5. Urmărim apoi să realizăm un proces de sinteză unificatoare, pentru care invocăm realitatea curentului subtil colorat alb-strălucitor. În scurt timp, conştientizăm prezenţa acestui flux de lumină divină şi ne învăluim în puritatea sa mângâietoare. Albul-strălucitor reprezintă rezulta-tul compunerii energiei tuturor celorlalte culori şi prin asta e un aspect caracteristic, simbolic, al perioadei recoltei şi o manifestare ce caracterizează în general perioada de toamnă.

6. În final, rămânem cufundaţi în această mirifică lumină alb-strălucitoare şi urmărim să simţim energia subtilă specifică a toamnei.

7. Reluăm priza de conştiinţă asupra realităţii fizice, deschidem încet ochii, ne întindem trupul întocmai ca o pisică, iar apoi surâdem plini de fericire.

de profesor yoga Gregorian Bivolaru
Yoga Magazin 76/2011
Fragment din cartea:
Tehnici yoghine simple şi unele metode
tradiţionale ce generează efecte benefice intense,
profunde şi surprinzătoare
, editura Shambala

sursa: www.yogamagazin.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu